Det kryr av små idylliske byer rundt omkring, rammet inn av vakre vinåkre. Hele kyststripa fra Villefrance-sur-mer, Nice, Cannes, Antibes, St. Tropez ligger der til forlystelse. Ønsker du å ta det mer med ro kan du sykle gjennom vinåkre og spise lunsj i nabobyene.

Kjører du en time østover kommer du til Avignon, Arles og videre oppover Rhonedalen. Drar du vestover er du i Italia på i overkant av to timer. 

Like øst for byen finner du ett av flere vakre slott i området som er åpent for besøkende, Le Château d'Entrecasteaux fra det 11. århundre. Rett sør for Cotignac, i nabobyen Montfort sur Argens ligger Château de Robernier, vakkert restaurert. De produserer også sin egen vin og olivenolje, og tar imot besøkende. Når man kjører rundt kommer man over flere slike vakre slott og gårder. Svært mange tar imot besøkende, så det kan være vel verdt en stopp.

Golf

Golf Club Barbaroux ligger idyllisk til utenfor Brignoles, ca 25 minutter fra Cotignac. Dette er en krevende bane som er kåret til en av Frankrikes fem beste baner. Provence-Alpes-Côtes d'Azur-regionen er ellers full av golfbaner, hvorav mange ligger kort avstand fra Cotignac. Det regionale turistrådet har en egen oversikt over golfbaner og selger også et eget "Gold Pass Provence", med adgang til 17 baner.

Vingårder

Området rundt Cotignac er dekket av vinranker. Noen av de større vingårdene er både åpne for besøkende og tilbyr smaksprøver. Rosévin dominerer i Provence, og vil nok være det du stifter størst bekjentskap med. Her er dog mye annet godt, og en tur til noen av vingårdene anbefales for deg som vil oppleve mangfoldet. Flere av gårdene står oppført på TripAdvisor med omtale.

Klatring og sykling

Huset ligger nær det kjente klatreområdet Chateauvert, ca 5 km fra landsbyen Correns. Ønsker du mere action drar du til Gorges du Verdon, som er et eldorado for sportsklatrere. Fjellvandring, kajakking, juving, klatring og terrengsykling kan du bedrive i den spektaktulære nasjonalparken.