14 Rue Plan de Giraud
Cotignac
Frankrike

+4799010130

Velkommen til vårt feriehjem i pittoreske Cotignac, Provence. Plass til 8 personer, privat svømmebasseng, to minutters gange fra sentrum.

fra_vindu.jpg

Cotignac

Cotignac er en herlig liten by i departementet Var i hjertet av regionen  Provence-Alpes-Côte d'Azur. Byen har idag rett i overkant av to tusen innbyggere. I innlandet mellom byene Nice og Marseille. Byens historie strekker seg tilbake til tidlig tusentallet.

Cotignac har i motsetning til mange andre småbyer i Provence greid å holde på sitt tradisjonelle restaurant- og handelsliv. Byen er derfor levende året gjennom. Du finner bakere, fiskehandler, charquterie, frukt og grønnsaksbutikk, mange restauranter og gallerier og små interiørbutikker. Det ukentlige brocantemarkedet er også en opplevelse.

Hele byen er sentrert omkring torvet, Cours Gambetta, hvor de aller fleste restauranter og forretninger ligger. En allé av store platantrær gir skygge til fortauskaféene, og er et selvsagt sted å innta lunsj i sommervarmen. 

Hver tirsdag er det marked i byen, hvor man kan få kjøpe alt fra deilige oster og oljer til blomster og lokalt håndarbeide. De lokale produktene av kvede anbefales, for ikke å nevne honningen som er å få kjøpt i en egen forretning. 

Historie

I 1519 skal en lokal mann ha mottatt to åpenbaringer av Jomfru Maria. Hun skal ha bedt ham bygge en kirke i byen. Kirken ble hetende Notre Dame de Gracês og ble et viktig sted for pilegrimsmål. Cotignac og kirken fikk i 1637 besøk av kong Ludvig den 13. og hans kone. En bønn sies da å ha velsignet dem med en sønn, etter 23 år i barnløshet. Kongen lovte etter dette å dedikerte alle landets kirker til Jomfru Maria. Dette danner også motivet til det kjente verket, Le Vœu de Louis XIII av kunsteren Ingres. Som du sikkert har skjønt var sønnen Ludvig den 14. - Solkongen.

Natur og beliggenhet

Cotignac ligger midt mellom Middelhavet og Gorges du Verdon - Europas største canyon, like under en kalksteinsklippe, Le Rocher, full av huler som har fungert som boliger i tidligere tider og danner en vakker ramme rundt byen. Videre nordover finner du nasjonalparken Verdon, en av de mest populære attraksjoner i Provence. I tillegg til canyonen finnes flere vakre innsjøer, blant annet Lac de Sainte-Croix, og et utrolig vakkert turterreng.

Gjennom byen renner den lille elven Cassolle som er kilden til Cotignacs mange fontener, omkring 18 stykker. Flere av disse finner du på spaserturen til bakeren eller til torget.